De omgeving

In het huisje hebben we een map liggen met daarin informatie over de omgeving, maar natuurlijk kunt u ook info vinden op internet:

http://www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl/

http://www.reggestreek.nl/routes.php om bijv ook een fluisterboot of een roeiboot te huren, maar ook voor wandeling of fietstocht

http://overwandelengesproken.blogspot.nl/2010/05/wandeling-de-borkeld-rijssen-markelo.html

Verder is er een informatiepunt in Holten, midden in het dorp op de Smitsbelt in het KULTURHUS

In de omgeving zijn er zoveel tochtjes in de natuur te maken, gewoon erop uitgaan dus. Holten was wandelgemeente van het jaar in 2012! Er zijn zowel op de Holterberg als op de Borkeld routes voor fietsers, wandelaars en ook mountainbike, paard en nordic walking.

Ook zijn er veel RUSTWAT plaatsen in de buurt of wat verder weg. http://www.rustplaatsen.nl

http://www.rust.nu

http://www.rustpunt.nu/kaart voor rustpunten bij ons huisje in de buurt.

Rustpunten in het buitengebied
In het buitengebied van de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe, Raalte, Hellendoorn en Rijssen/Holten zijn, op initiatief van de Stichting Recreatie Deventer Buiten, 68 Rustpunten ingericht. Een Rustpunt biedt de mogelijkheid tot een korte stop bij bewoners in het buitengebied van Salland. De locaties liggen vaak aan prachtige wandel- of fietsroutes. Bij het Rustpunt staat een tafel met twee banken, een thermoskan met koffie, thee en limonade en een blok voor uw bijdrage. Voor uw fiets treft u een fietspomp en een reparatieset aan en een tweetal oplaadpunten voor uw elektrische fiets. Op een aantal Rustpunten zijn “Sallandse Pompkasten” geplaatst met daarin streekproducten en toeristische informatie. De 53 Rustpunten zijn duidelijk gemarkeerd door middel van een Rustpunt–bord en ze zijn geopend als er daadwerkelijk het bord “open” bij staat. Bekijk de website www.rustpunt.nu voor een overzicht van de rustpunten en diverse fietsroutes. Een ongekende gastvrijheid op het Sallandse platteland.

Veel leuke steden en dorpjes vlakbij zoals Deventer, Zutphen Holten Markelo Goor Delden Nijverdal. Ieder dorp heeft wel leuke terrasjes en de steden genoeg om cultuur op te sneuven. Ook Enschede is niet heel ver weg en wij zelf hebben bijv Munster in Duitsland bezocht, wat een uur rijden was. Wij waren daar toen er kerstmarkt was, dit jaar, maar het heeft ook genoeg bezienswaardigheden en mooie winkels.

In bepaalde maanden is er iets specifieks te doen, zoals de aspergeroutes, verlichte boerderijen, dickens festijn , bandjes in Deventer etc.

Ons huisje staat op de Borkeld. Wil je meer weten over de geschiedenis, dan kun je bijv. een en ander lezen op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Borkeld

Salland is bij velen nog redelijk onbekend, maar zo leuk om te ontdekken. We genieten hier zelf al een jaar of 15 van, maar komen steeds weer nieuwe dingen tegen.